MICE 3 GECE THY RAK RAK

 


GÜN 1 ISTANBUL - MARRAKECH

Geliş ve karşılama.
Marakeş Menara Havalimanı - Marakeş Hotel transferi.


OPSİYONEL:
- VIP Karşılama :

1) Geleneksel Kaftanlı Hostes
2) Geleneksel Bademli Fas Tatlısı
3) Soft Drink PP 1 Adet 
4) Lunch Box ikramı (PAUL Pastahanesi özel sandwich + Muffin + İçecek + Muz )
5) Çiçek

- Tur : 1 ya da 2 saat sürecek şehir tanıtım turu. Sightseeing.
(Otele yerleştikten sonra ya da önce yapılabilir.)


- Otel özel desk.
Backdrop, Rollup, Çiçek kullanılabilir...
Dosya, hediye dağıtımı yapılabilir.

-Hediye dağıtımı.
(Örnek hediye listesini inceleyebilirsiniz.)

-Akşam yemeği 


GÜN 2 MARRAKECH

Tur : Marakeş Medinası

OPSİYONEL:
Öğle yemeği

Tur : Marakeş Çarşıları 

OPSİYONEL:
Müze girişleri:
Bahia Sarayı
Ben Yussef Medresesi
Majorel Bahçesi 

OPSİYONEL:
Akşam yemeği

GÜN 3 MARRAKECH

Aktivite seçebilirsiniz :
A - ATLAS DAĞLARI 4X4 TURU 
B - AGAFAY DAĞ ÇÖLÜ 4X4 TURU 
C - ESSAOUIRA VE ARGAN BAHÇELERİ TURU
D - MAJOREL BAHÇESİ, YSL MÜZESİ VE PALMİYE ORMANLARI 
E - URİKA VADİSİ VE BERBERİ KÖYLERİ
F - FAYTON TURU 
G - DEVE KERVANI 
H - ATV TURU 

D, E, F, G, H bir gün içerisinde birleştirilebilir. 

OPSİYONEL:
Öğle yemeği
Akşam yemeği

GÜN 4 MARRAKECH - ISTANBUL 

Sabah kahvaltısı, odaların boşaltılması, serbest zaman ve havalimanı transferi.

OPSİYONEL:
Öğle yemeği

Aktivite seçebilirsiniz :

D - MAJOREL BAHÇESİ, YSL MÜZESİ VE PALMİYE ORMANLARI 
E - URİKA VADİSİ VE BERBERİ KÖYLERİ
F - FAYTON TURU 
G - DEVE KERVANI 
H - ATV TURU 

TUR PROGRAMLARI :

MARAKEŞ MEDINA: Marakeş Medina turumuzda, 19. yüzyıl sadrazamlarının Marakeş Sarayını gezerken Fas tarihine dalacak, Endülüs tarzı ahşap ve mozaik süslemeleri keşfedeceğiz. İspano Moresk mimarinin 800 yıllık örneği Kutubiya Minaresini seyrettikten sonra, medinanın esrarengiz daracık sokaklarında yürüyecek medreseler, kervansaraylar keşfedeceğiz...

 

Yves Saint Laurent’ın anıt mezarı kabul edilen, bir dönem ikametgah olarak kullandığı, 20. yy başında Fransız ressam Majorel tarafından oluşturulan özel bahçeye giriş yapacak bol bol fotoğraflayacağız... 

 

MARAKEŞ ÇARŞILAR:

Öğleden sonra, maceramız SUK adı verilen Marakeş kapalı çarşısının dar, ara sokaklarında devam edecek. Dünyaca ünlü bu labirentin tüm geleneksel köşelerini keşfedebilir, kumaşçılar, demirciler, deri tabakhaneleri, ahşap ustaları gibi ülkede mevcut nice el sanatlarının tüm örnekleri ile karşılaşabilirsiniz. Berberilerin yüzyıllık geleneği şifalı ot ve kremlerin satıldığı aktarlar sizi eğlendirecek duraklardan biri olabilir. Günümüz, Afrika kıtasının en hareketli şehir meydanı Jma El Fna ile sonlanacak. Gerçek bir “Mucizeler Avlusu” diye adlandırabileceğimiz bu meydan UNESCO Milli Miraslar listesinde yer almaktadır. Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jma El Fena Meydanı için; kısaca “Açık Hava Tiyatrosu” diyebiliriz.  

 

A - ATLAS DAĞLARI 4X4 TURU 

(Şöförlü 4x4 TOYOTA LAND CRUISER vb. kullanılır.) Bu turumuz güneyin hayranlık uyandıran doğasını, bitki örtüsünü ve Atlas dağlarını sizlere tanıtmak için yaptığımız eğlenceli bir gezi. Muhteşem manzaralı pistlerden geçtiğimiz bu yolculuk sırasında Tizintes yolunu takiben Kik platosuna ulaşacağız. Bitki örtüsü, coğrafi yapı, karlarla örtülü zirveler gün boyu harika fotoğraflar verecek. Çocuk sahibi olamayan kadınların yüzyıllardır ziyaret ederek derman bulmaya çalıştıkları Mulay Brahim köyü, Tifruin ve Taddart köylerinde molalar vererek Lalla Takerkust baraj gölü kıyısında öğle yemeği alacağız. Öğle yemeğinden sonra Marakeş’e döneceğiz, arzu eden misafirlerimiz Marakeş çarşısının dar sokaklarına geri dönebilir ya da otellerinde dinlenebilirler. Bu heyecanlı yolculuk sırasında Afrika Kıtası’nda olduğumuzu bir kez daha hissedeceğiz. 

B - AGAFAY DAĞ ÇÖLÜ 4X4 TURU 

(Şöförlü 4x4 TOYOTA LAND CRUISER vb. kullanılır.) Bu turumuz güneyin hayranlık uyandıran doğasını, bitki örtüsünü ve Atlas dağlarını sizlere tanıtmak için yaptığımız eğlenceli bir gezi. Muhteşem manzaralı pistlerden geçtiğimiz bu yolculuk sırasında Tizintes yolunu takiben Kik platosuna ulaşacağız. Bitki örtüsü, coğrafi yapı, karlarla örtülü zirveler gün boyu harika fotoğraflar verecek. Şehre bir kaç saat uzaklıkta yer alan AGAFAY Platosu kurak yapısı, çöl iklimi ile farklı bir deneyim yaşatacaktır. 

C - ESSAOUIRA VE ARGAN BAHÇELERİ TURU

Atlas okyanusu kıyısında yer alan eski Portekiz şehri Essaouira'ya gidiyoruz. Marakeş’den uzaklaştıkça dünya üzerinde nadir bulunan Argan ağaçlarını görecek yol boyunca kurulan Argan yağı kooperatiflerini ziyaret edeceğiz. Unesco tarafından “Dünya Mirası” ilan edilen ve Fas’ın en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan şehir, uçsuz bucaksız Atlas okyanusu kıyısında, bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil şehridir. Şehrin kalesi ve balıkçı limanı gezilecek, eski roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen medinası keşfedilecektir. Medinanın gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları, bembeyaz evleri, maviye boyanmış kapı ve pencereleri birçok Avrupalı ressam, şair ve yazara ilham kaynağı olmuştur. Orson Wells, Jimy Hendrix gibi bohem hayatı seçen sanatçılar şehrin tarihi medinasında (sur içi) yaşamışlardır. 18.yy da avrupalı bir mimar tarafından yapılmış olan tarihi surlarından Atlas okyanusunun köpüklü dalgalarını seyretmek insanı büyüler (Jeremy Irons ve Patricia Kaas’ın Ladies and gentlemen filmindeki gibi).  Kilometrelerce uzunluktaki kum plaj her sene uluslararası dalga sörfü yarışmalarına ev sahipliği yapar. Kilimler, yöreye has ağaç işi eşyalar, deri işlemeler, rengarenk tablolar; tarihi ve canlı çarşısındaki dükkanlarda alışveriş oldukça keyiflidir.  

D - MAJOREL BAHÇESİ, YSL MÜZESİ VE PALMİYE ORMANLARI 

Yves Saint Laurent’ın anıt mezarı kabul edilen, bir dönem ikametgah olarak kullandığı, 20. yy başında Fransız ressam Majorel tarafından oluşturulan özel bahçeyi gezeceğiz. Bahçe, ressamın ölümünden sonra modacı Yves Saint Laurent tarafından satın alınarak düzenlenmiş ve bugünkü görünümüne kavuşmuştur. 

Bahçenin hemen yanında ölümünden sonra eserlerinin sergilendiği YSL müzesi oluşturulmuştur. Dünyanın bir çok yerinden gelen YSL hayranları önünde uzun kuyruklar oluşturur.

 

Kıvrıla kıvrıla ilerleyen yollardan geçerek ulaşılan Palmeraie (Palmiyelik) ise; 13 000 hektarlık dev bir vahadır. Hurma ağaçları ile kaplı bu vaha’da yer alan Mr.Hermes ya da Claude Chal gibi tanınmış simaların villaları, golf sahaları, özel kulüpler, lüks butik oteller ile tezat oluşturan deve sürüleri dikkat çeker. Küçük bir nane çayı molasının ardından meyve ve zeytin ağaçları ile kaplı kraliyet ailesine ait Agdal Bahçeleri’nden ve 20. YY asilzadelerinin kış aylarını geçirdikleri hivernaj semtinden geçerek sur dışına kurulmuş modern Marakeş’in ana caddesi  V. Muhammed Caddesine ulaşacak ve serbestçe dolaşacağız. 

 

E - URİKA VADİSİ VE BERBERİ KÖYLERİ

 

Marakeş şehri ile Atlas dağları arasında sıkışıp kalmış ve yüzyıllardır zamanı durdurmayı başarmış bir vadi. Renklerin yarattığı karşıtlık, Atlas dağlarının yamaçlarına asılı duran berberi köyleri, sizi şaşırtacak. Berberi köyleri, geleneksel dükkânlar ve köy evlerini gezecek gezi boyunca fotoğraf çekmeye doyamayacağız. 

 

F - FAYTON TURU 

2 Saat boyunca faytonlar ile Kıvrıla kıvrıla ilerleyen yollardan geçerek ulaşılan Palmeraie (Palmiyelik) vahasını göreceğiz. Hurma ağaçları ile kaplı bu vaha’da yer alan Mr.Hermes ya da Claude Chal gibi tanınmış simaların villaları, golf sahaları, özel kulüpler, lüks butik oteller ile tezat oluşturan deve sürüleri dikkat çeker. Küçük bir nane çayı molasının ardından meyve ve zeytin ağaçları ile kaplı kraliyet ailesine ait Agdal Bahçeleri’nden ve 20. YY asilzadelerinin kış aylarını geçirdikleri hivernaj semtinden geçerek sur dışına kurulmuş modern Marakeş’in ana caddesi  V. Muhammed Caddesine ulaşacak ve serbestçe dolaşacağız. 

Ayrıca arklı bir rota oluşturulabilir !

G - DEVE KERVANI 

Şehrin en otantik alanlarından Palmeraie (Palmiyelik) bölgesi, 13 000 hektarlık dev bir vahadır. Hurma ağaçları ile kaplı bu vahanın Sex And The Citys filminden hatırladığınız bölgesinde Develer ile dolaşabilirsiniz. 

 

H - ATV TURU 

Şehrin yanı başında yer alan otantik bir bölgede 2 saat ATV deneyimi yaşayabilirsiniz.